måndag 18 juli 2011

En härlig gästvecka ...

I dag är det kyligt, men jag sitter och läser SN i uterummet ändå. Det är tyst … alla sover, till och med hundarna, som är på besök, är tysta. L har åkt för att sätta upp en markis i Björnlunda. Jordgubbar och blåbär körs i glas tillsammans med yougert och hallonen är plockade till gästernas frukost …

Senaste veckan har varit gästvecka … nattgäst, frukostgäst, tegäst och långliggande gäster och några extragäster … och i morgon är det träff med kusiner. Det har varit en härlig vecka med skratt och prat. Och vad har hänt sen sist …? Framtidsplanering och växtdiskussioner, vi har bytt plantor med varandra och nu jämförs hur det växer … men klimatet är lite olika i kustbandet och här i inlandet.

Bönorna är på väg att få fullstorlek, rödbetorna är små men äts ändå och squashen växer ”för fort” … har ni några bra recept? Soppan blev bra, den har jag recept på … Det är en härlig tid och en förmån att bara kunna hämta in och äta …

Hm … men så var det de´ där med mördarsniglarna! De hade jag kunnat undvara … i förrgår en stor olivburk full och i går kväll en ”stor” full burk smörgåsgurka med sniglar …

lördag 16 juli 2011

Första försöket ...

Två egenhändigt gjorda krukor
... på bild!
Nu vet jag nästan hur nya datorn fungerar!

tisdag 12 juli 2011

Grannar vill inte ha fler hönor

Södermanlands Nyheter har lyckats med det alla vi bloggare ständigt försöker göra … hitta en rubrik som fixar många läsare. Först antog jag att någon skicklig telefonförsäljare varit framme!

Men det var två sommarboende som i sina grannyttranden sagt nej till utökning av äggproduktion vid Ekhovs säteri. Det luktar, beskrivs som ”ingen vanlig lantlig lukt” utan en stinkande … ! Länsstyrelsen ska också lämna svar, sen ska kommunen ta beslutet.

Finns inget att länka till på SN …

söndag 10 juli 2011

Trädgårdens röda guld ...

Biggaråer, smultron, hallon, vinbär och körsbär … och svarta vinbär. Visst är det en härlig tid!? Och gurkor också … En frys är avfrostad så nu ska vi försöka få lite ordning, så man vet vad som finns var.

Jag har beställt svalare väder en dag nästa vecka så att jag kan baka, frysen är nästan brödlös.

Försöker också hitta i den nya datorn … sparar och hittar ibland tillbaka dit jag tänkt, men ännu så länge får jag i stället nya upplevelser, som jag sen inte hittar tillbaka till heller! Hm …

Men knepigast är det med alla mailadresser som fanns i den pajade datorn, jag veeet att jag borde ha sparat! Letar i den urgamla och hoppas att det är rätt agress.

Ni som vill vara med på min maillista kan väl skriva en rad …
Ha det bra i sommarvärmen!

torsdag 7 juli 2011

Vad äter ni?

Hemma hos oss äter vi alla grönsakerna från vårt trädgårdsland! … även de krokiga

onsdag 6 juli 2011

Sommar utan spikad agenda ...

Man kan ta det med ro, luta sig tillbaka … för inga måsten finns! Det borde vara så, men utan fungerande dator (skriver nu på min urgamla fasta dator, som stänger av sig när den inte vill!) måste man bli lösningsinriktad och hålla tummarna … så att fakturorna blir betalda och mailsvaren kommer fram.

Om någon av er undrar varför jag inte mailat er beror det på att jag inte har er adress! Den finns i den ”den trasiga” som är under räddning. Vet inte hur det går ännu med datorn … men tro inte att jag varit sysslolös …

Jordgubbar i mängd är plockade, ogräs i rabatterna är försvunnet och så har vi vattnat både blommor och grönsaker. Härligt när man kan skörda i den egna trädgården och snart kan man plocka blåbär också.

I går hade vi familjeutflyckt till NASA-utställningen på Tekniska Museet. Helt fantastiskt … en påminnelse för oss som var med och såg Månlandningen den 20 juli 1969 och en möjlighet för er som inte var födda då att få del av vår upplevelse.

Åk och titta … här är länken till Tekniska museet …

Hoppas att min nya dator kommer hem i dag, med alla mina mailadresser … sen ska jag bara installera … det nya modemet, skrivaren, bokföringsprogrammet, telefonen … hörs!