fredag 31 oktober 2014

Ser fram emot bra samarbete!

4,4 grader minus i morse, men så vackert med dimman som låg nere på ängen.


Det som kändes så självklart i valrörelsen, visade sig inte vara alls självklart.
Vår gemensamma valstuga i Alliansen, vårt gemensamma arbete under flera år och vår sammanhållning både i majoritet och opposition.

Det fick sig en törn!

Nu enochenhalv månad senare har vi i Centerpartiet landat. Hittat samarbetspartners och bildat en opposition, med sju mandat i Kommunfullmäktige. På måndag är det första fullmäktigemötet. Och den 17 november väljs ledamöter till nämnder och kommunstyrelsen. Januari 2015 börjar vi vårt jobb!

Och nu är allt flisat ...
 

torsdag 30 oktober 2014

"Förbjud förlust" säger insändarskribenten i dagens SN ...

... och jag håller med, om man från kommunen inte gör en tilläggsutbetalning till friskolor och privata förskolor. För om barnpengen och skolpengen inte räcker i den kommunala verksamheten utan tillägg, kan den inte heller räcka i den privata verksamheten.

Ja, varför satsas mer pengar på våra Gnestabarn och Gnestaboende skolbarn som går i kommunala förskolor och skolor??? Det är självklart Likställdhetsprincipen som ska gälla!

tisdag 28 oktober 2014

Planterat!

Solen skiner, det är +16 grader och ljumma vindar blåser. Så härligt väder, inte känns det som sista veckan i oktober! Alla lökarna jag fick i söndags är planterade, så snyggt det blir i vår! Fyllde äver ett par skottkärror, det som är nerklippt nu slipper jag ju i vår. Bra med lite trädgårdsarbete att varva med kommunala handlingar och alla diskussioner inför nästa mandatperiod. Ja, vem ska göra vad!?

Men bilden är inte riktigt tydlig ännu, vi har inte alla bitar klara här i Gnesta, men snart har vi formerat ett lag ... en opposition! På måndag kommer vi att träffas i Gnestas nya fullmäktigeförsamling, alltid kul med nya människor, säkert några man inte träffat förut.

Nu en kopp kaffe, sen en skottkärra till med vissna blommor. Men jag är lite kluven, tycker att det är snyggt med frostiga torkade blommor. Vi får se ...


söndag 26 oktober 2014

25-timmarsdagen snart till ända!

Här födelsedagsblommor som räcker länge. Ser fram emot våren ...

torsdag 23 oktober 2014

Hunnit maila flera, fått ett toppensvar!



Äppelkakan är god, jag äter den sakta medan jag lyssnar på budgetdebatten. Ljuset brinner sakta i farfar och farmors handsmidda ljusstake. Det finns många liknelser i debatten, just nu är det båtar och hav.
Tidigare har det ju varit mycket prat om ”Ladan”. Ibland är den full och ibland tom. Tänk så olika vi vill använda våra gemensamma pengar.

Nu är det handslag och så in i Ladan igen … och så har S skrivit en ”lapp”! Debatten är nu avslutad i riksdagen, men budgeten långt ifrån beslutad. Nu väntar vi på hur oppositionen tänkt sig att fördela vår gemensamma kaka och i början på december får vi se om majoriteten i Sveriges Riksdag får igenom sin budget.

Här i Gnesta vet alla vilka partier som bildar majoritet den kommande mandatperioden, men sen … finns inget att meddela! Men nästa vecka måste det bli klart!

söndag 19 oktober 2014

Så bra sagt, tack Nour!

Lyssnar på radion samtidigt som jag fixar lite i köket. Så hör jag henne, stannar upp, lyssnar noga ... så bra!
Nour El Refai berättar hur det var när hon var liten, hon minns tydligt hur olika det var i familjer när det gällde att dela med sig. Så säger hon till slut något som vi alla ska bära med oss!

"Det räcker till alla, det är bara det att alla får ta en lite mindre bit."

lördag 18 oktober 2014

De´är många som funderar ...



Intressant läsning om nu och förr, här i Göran Benedicks blogg!
 

”Nya styret i Gnesta - nära repris från 2002!”

fredag 17 oktober 2014

Så var det klart så här långt ...



"Gnestas nya styre har en något oväntad färgkombination, Socialdemokraterna och Moderaterna har valt att gå samman i en styrande majoritet. Det bekräftade partiernas respektive förstanamn, Johan Rocklind (S) och Ann-Sofie Lifvenhage (M), på fredagen." skriver Södermanlands Nyheter på nätet. 

Ja, i dag blev det klart så här långt ... det känns lite konstigt, kanske till och med trist efter att ha jobbat ihop i över tio år. Tillsammans i Alliansen både i majoritet och den senaste mandatperioden i opposition. 
Förhandlingar har pågått, som det heter och de har varit mer eller mindre hemliga. Med ett valresultat som inte gav någon klar majoritet gäller det att diskutera sig fram, men tyvärr blev inte resultatet det jag önskat.

Nu fortsätter arbetet, som ska landa den tredje november när vi väljer kommunfullmäktiges precidium och valberedning. Och den 17 november väljs ledamöterna i kommunstyrelsen, nämnder och utskott. 

Många möten och prata i telefon blir det!

torsdag 16 oktober 2014

På hemväg från Solvalla ...


Det gick inte så tokigt för några av oss i går kväll!

onsdag 15 oktober 2014

”Föräldrar portas – från barnens lucia”



Såg rubriken i går kväll på nätet, det handlar om luciafirandet på förskola i Örnsköldsvik.
Visst är det bra att personalen inom förskolan tänker på barnens bästa, det är absolut inte det jag reagerar på utan funderar på ”vad det är som har förändrats sen mina barn var små?” … så att tanken på förbud kan uppkomma!

Jag var med emellanåt på lekis och i skolan. Mest på utflykter som en extra vuxen. Kan inte minnas att vi föräldrar var stökiga när vi kom till skolan! Och vi var absolut inte stökiga vid Luciafirandet!

Här i Gnesta har vi vid flera tillfällen haft stora, ibland hetsiga och oförsonliga, diskussioner om våra traditioner inför både påsk, jul och även inför fotografering. Det finns skäl att ta på allvar särskilt när det gäller fotografering, men att förbjuda löser sällan problemen.

Om det nu är föräldrarna som är problemet i Örnsköldsvik är det naturligtvis bra om man tar en diskussion tillsammans och inte låter personalen bestämma!

För hur tänker personalen säga till barnen när de undrar varför inte föräldrarna får komma och lyssna när barnen sjunger luciasånger? Att föräldrar är så stökiga, så det blir lugnare om de förbjuds närvara? Det blir intressant att följa debatten, för jag är helt övertygad om att ”sista ordet inte är sagt.”

HÄR kan ni läsa artikeln …