fredag 3 september 2010

Kommuninvånarna är tydliga

Spännande dagar i valstugan, som på ett sätt inte liknar någon tidigare valrörelse. Kommuninvånare och besökare från andra kommuner som kommer till Alliansens orange-målade stuga på Stora torget … är väldigt tydliga med hur de ska rösta.

De säger både att de fått vårt lokala program i postlådan och att det var bra. Flera har också sagt rakt ut att de ska rösta på mej! Det har varit så hos de andra Allianspartierna också, det verkar som om man bestämt sig. Fler verkar ha bestämt sig i år än vid tidigare val.

Och sen alla dessa skolungdomar, de frågar … funderar och är godissugna. En del långa grabbar vill absolut ha en snurra på en pinne … ”kanske kan man ha den på moppen”.

Ett tips!
Centerpartiets godis är gott! Så gott att jag träffat en som har längtat i fyra år! ”De med grönt papper är godast”! Så ni vet! Fast vi har också ….

”Hela Sörmland ska leva” – tabletter …
”Ett smakrikt Sörmland! …
Lokal matproduktion
bidrar till ett levande
landskap”

Ja, måltiderna för unga och gamla i förskolan, skolan och äldreomsorgen är ständigt i fokus. Men så här inför ett valet har intresset ökat, kanske för att vår jordbruksminister Eskil Erlandsson är såååå intresserad av mat och vi har kunnat följa med på hans matresa genom landet, i våra media.

Centerpartiet har tagit fram ett matmanifest:
- 18 punkter för bättre mat i offentlig sektor

Läs hela manifestet här …

// Ingalill

Inga kommentarer: