fredag 4 april 2008

Att ge svar på tal ...

Jag funderar gärna två varv, innan jag skriver något svar. Ibland är det bra, ibland är det för sent när jag tänkt färdigt. Jag tycker att det alltid måste finnas någon mening med det skrivna, något syfte. Fast en del man läser i tidningarna endast avspeglar avundsjuka!

I måndags fanns två insändare i Södermanlands Nyheter som genast fick fingrarna att söka sig till tangentbordet. ”Behovspröva politikerlöner!” och ”Behovsprövade barnbidrag” … båda med en släng till Maud Olofsson. Men jag har inte skrivit något försvarstal … utan varit på kommunfullmäktige, direktionsmöte i Vårdförbundet Sörmland, diskuterat Folkhälsoråd, haft Alliansmöte, utvärderingsdag i Barn- och utbildningsnämnden: förskolans och skolornas kvalitetsredovisningar, Regionfullmäktigemöte och sörmländsk gruppledarträff i Centerpartiet … och i dag kan vi läsa på ledarsidan ”Maud Olofsson högg rejält i sten” , alltså är det för sent att skriva insändare!

Jaa, Maud har hög lön, partiet tycker hon är värd det!

Och så var det de här med barnbidraget, som ursprungligen kommer från Annikas blogg. Olofs krönika ger den korrekta förklaringen. ”det var ett helt oplanerat utspel”, Maud hade inte läst Annikas blogg när hon fick frågan om barnbidraget av en journalist.

Som avslut citerar jag SN-krönikans slutkläm:
”Om det blir tankeförbud på att ifrågasätta eller göra om socialförsäkringar och bidrag så har vi skapat den slutgiltiga konservativ – socialistiska staten. Ett Madame Tussauds.”

Inga kommentarer: