tisdag 25 november 2008

Budget 2009

En budgetprocess i en kommun är en långdragen historia, som kan vara svår att förstå för den som inte varit med. Men när kommunstyrelseledamöter är helt oförstående till skillnaden mellan budget och verklighet, blir jag bekymrad.

Det är en månad kvar till 2009 och vi har arbetat med att få budgeten rätt sen januari. Under hösten kunde vi konstatera att Kultur- och tekniknämnden fått en alltför snäv ram för 2009.

I går på kommunfullmäktige tog vi beslutet om ramändring i 2009 års budget, genom att flytta en miljon kronor från Barn- och utbildningsnämndens budget till Kultur- och tekniknämnden.

Visst ska minoriteten opponera och granska den styrande majoriteten, men detta kan inte ge dem rätt att häva ur sig vad som helst!

Att i en reservation till ett ramförändringsärende passa på att använda uttryck som … ”befinner sig på ett starkt sluttande plan” och ”paniken ligger på lur”, säger mer om Socialdemokraterna, än om Alliansens sätt att sköta kommunen.

När man sen också, i samma reservation, ger sig på ”valfrihetssatsningar” och ”vårdnadsbidrag” … som socialdemokraterna konsekvent säger NEJ till … blir jag bekymrad över deras syn på oss som bor i Gnesta kommun.

Inga kommentarer: