söndag 22 november 2009

Att återanvända rubriker ...

Tänk att inget är nytt under solen, jag kan återanvända rubrikerna från mina allra första bloggar. Vägverket är just nu aktuella eftersom de sänkt hastigheten på många vägar, för att nå nollvisionen.

I Gnesta har vi just nu en debatt om jämställdhet, hur många kvinnor respektive män ska det vara i kommunala bolagsstyrelser. ”När alla gör det de är bäst på …”

Ser i den gamla bloggen att revygänget ”var snälla mot oss politiker”. I år har revygänget lovat vara elakare mot oss, vi får se … den 9 januari har de premiär och den 7 januari fyller min mamma 93 år!
Min tredje blogg 2008 passar även den … Grattis Charlotte Kalla!

2008 … Noll vision
2008 … När alla gör det de är bäst på ...
Skulle vi då inte slippa all jämställdhetsdiskussion?
Våra flickor är uppfostrade så, men å andra sidan var de så vetgiriga att de kan fixa det mesta. I familjen vet vi att experter också är människor, som lärt sig en gång … så varför ska inte jag kunna, i alla fall försöka! Inte förrän man försökt, vet man om man kunde lära sig eller måste ringa en expert! … se nu till att ni får era barn att våga försöka. Alla är expert på något!

Vi har ett stort gäng i Gnesta, som är bäst på revy. Dessa experter hade bl.a. varit på Clas Olsson. Det var premiär i lördags … fart och fläkt och hörsel-balansen mellan musik och text var toppen. Många fyndigheter … men de var snälla mot oss politiker. ”Jag ska skicka blommor till Bibbi.” och en guldstjärna till baletten, som är ny för året … jätteduktiga!

Och sen var det min mamma … hon är bäst i släkten på att fylla år. Hon fyller 91 år i dag! Till festen i går hade hon fixat salladen och bakat tårtorna, som vi åt i den lånade lokalen. Den obligatoriska smörgåstårtan var inköpt, gjord på rätt ställe och helt i hennes smak!

Fundera på vad ni är bra på. Det är inte så lätt som man tror att rabbla upp sina goda egenskaper. Men om man berättar för sig själv vad man är bra på, varje dag, så blir man helt övertygad om att man kan fixa det mesta.
2008 … Grattis Charlotte Kalla!

Inga kommentarer: