Glöggen, med mandel och russin, doftade inbjudande när gästerna kom … tjugofem förväntansfulla damer och herrar. Man tar med sig en maträtt eller bidrar till det som måste köpas in. Ett uppskattat arrangemang …man träffas, umgås en kväll och äter goda gröna rätter.
Mariannes griljerade kålrot, med skinkpinne, är huvudnumret på julbordet. I år var den så lik ”en vanlig skinka”, att en vegetarian hoppade över den! Tunt skivad kålrot med senap är en upplevelse!
På bordet fanns pajer i många former och sallader, i alla de färger … från vitt, rött och grönt. Och bröd … med och utan frukt, både mörkt och ljust. Julmust till förstås. Och frukt …
Till efterrätt njöt vi av Anne-Maris saffranskaka med körsbärssylt och vispgrädde!
Och kaffe, mjuk kaka med saffran och mera pepparkakor, med mandel på!
Kommunpolitik, information och diskussion, avslutade kvällen. Per-Olov tackade å gästernas vägnar … och den härliga kvällen i Gästgivaregården avslutades …
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar