torsdag 21 september 2017

Äntligen, tittar lilla solen in igen!

Nu skiner solen, rakt in på datorn och jag bara gläder mej och säger äntligen. Kanske kommer man på fötter igen efter att ha suttit och legat ... lyssnande på regnet. Ja, visst har vi tagit oss ut mellan skurarna, men så trist det varit och inte har vi tröskat färdigt på grund av allt regn.
Fast lite kluven blir man efter att det varit så torrt och stora sprickor funnits på gärdena, fast som från ovan eller kanske nedan har spannmålen hittat fukt och växt till sig riktigt bra. Men nu är det surt!!

Så här vackert var det i skogen vid gårdagens promenad med paraplyet som skydd.

Skriver medan jag väntar på att bullarna ska jäsa, vågade mej på att baka lite ... verkar som om jag lurat förkylningen som kanske var på gång. I dag något bättre!!! Snart grädda sen kallar björnbären, de kallar varje dag, så stora och goda.
Tomaterna fyller fatet, hinner vi inte äta blir det tomatsås. Ock, jag måste hinna fixa sylt av köpelingonen ... köpelingonsylten är ingen höjdare :-)

Första nämndhandlingarna i plattan att läsa och begrunda. Ja, hur fullt är det på våra förskolor? Är det för fullt? Och vad görs det åt det? ... Det ser fullt ut på pappret!

Inga kommentarer: