måndag 14 juli 2008

Vi har skator ...

Känns nästan som om de är våra husdjur. Någon av dem syns nästan alltid. Pappa, mamma och fyra barn, som trots att de far runt hela tiden, matas emellanåt av föräldrarna. Nyss satt alla fyra barnen på garagetaket, småpratade lite … funderade antagligen över var föräldrarna var! När mamma och pappa återkom satte de sig på en vedtrave. Ett av barnen flög genast ner och ville ha mat, trängde sig på och buffade lite. De andra tre flög med stolthet till ladugårdstaket, såklart för att visa sin skicklighet. De stilade riktigt!

Vi har husdjur, 7 eller 8 kattor. Samspelet mellan katterna och skatorna är härligt att se, skatorna tar den mat som katterna ratar. Skatorna blir modigare och modigare. Kollar om katten som ligger jämte stekpannan sover … smyger sen fram och tar lite. Ibland kan man tydligt se att katten inte bryr sig. Försöker att prata med skatorna, men med klent resultat.
Just nu är bara sädesärlan hemma men jag väntar på kajorna och snöskatorna. Vi har ett jätteträd med biggaråer, som min mage inte tål. Men mina ögon vill ha!

Nyss blev skatungarna sugna på kattmat. En av kattorna jagade iväg de två skatungarna och la sig sen ner ”på språng”. På en dryg meters avstånd stod sen skatungarna och grälade högljutt. Katten låg bara och tittade på! De lever farligt …

Det är avstressande med djurlivet runt vårt glasade rum … mycket kraft behövs, för i mitten på augusti sätter det politiska arbetet igång igen. Utredningar görs under sommaren … lokalutredning inom BoU och några olika svar på frågan hur vårt bostadsbolag ska var organiserat i framtiden och så utreds omorganisation inom förvaltningarna. Organisationsfrågor finns för det mesta ingen självklar lösning på, så vi har många diskussioner framför oss.

1 kommentar:

Rose sa...

åh jag vill också ha skator runt mej hela tiden. men äter de nåt specifikt förutom kattmat?