måndag 4 augusti 2008

Provfiske i KlämmingenFör fjärde dagen är jag på uppdrag efter sommaren. Solen skiner och sjön är nästan som en spegel.
Som kommunrepresentant i Fiskevårdsomsrådesföreningen är jag självklart med vid provfisket. Från 1997 och 2003 finns tidigare resultat från sjön Klämmingen och nu med ett tredje kommer vi att kunna se hur sjön mår. Eller … hur fisken mår. Hör av mej senare med resultatet.
Åtta inlånade nät från Länsstyrelsen läggs ut på kvällen, tas upp på morgonen och klockan åtta ansluter gänget som plockar fisken ur nätet. Mäter, väger och registrerar varenda fisk … Abborrar, Gös, Gädda, Mört, Löja, Gärs, Sutare …….. Abborrarna är i alla storlekar, men en del är STORA och GODA. Jag fjällar och rensar … äter och stoppar resten i frysen. Mmmmm…

Tre dagars provfiske återstår innan resultatet sammanställs av Tord, som är den ständige sekreteraren. Vi håller alla tummarna och ber till vädergudarna om några timmars uppehållsväder i kväll vid nätläggningen och i morgon när vi ska registrera resultatet. SMHI har i dag utfärdat varningar.

Rubriker som: ”Oväder hotar södra Sverige.” ”Nu blir det bara värre …”
SMHI varnar: Tiondel av årets regn – på en dag. Över hela Götaland och östra Svealand väntas stora mängder regn + en klass 1-varning.

Hjälp till att hålla tummarna för oss!

Inga kommentarer: