lördag 16 augusti 2008

Nu startar vi ...

Så har då vardagen så sakta återkommit efter sommaruppehållet. Förra veckan startade vi centerpartister och den här veckan började kommunarbetet. Kul att återse alla, göra en sommarsummering och börja planera höstens arbete. En genomgång så här i halvtid, valet kommer närmare med stormsteg, är också på gång.
Vi har hälsat rektorer välkomna till sina nya tjänster och haft en halvdag tillsammans med bostadsbolagets styrelse. Bra att diskutera samarbetsformer emellanåt, så att man får bort vi och dom-känslan. Alla jobbar vi ju mot samma mål … kommuninvånarnas bästa.

Vi har ett förtroendeuppdrag och med dagens snabba kast kan vi lätt gå miste om det förtroende man fått. Det gäller att hålla fokus på utvecklingen av kommunen, men för den skull inte tappa kontrollen över ekonomin. Egentligen är det som hemma, man kan inte köpa mer saker än man har pengar till. Och det gäller att minnas det hela tiden. Annars skenar underskottet iväg och blir svårstoppat.

Skördetröskan har fyllt sin första kärra, äntligen tog regnandet slut! Antar att foderindustrin gnuggar händerna, för någon brödsäd kan årets vete här i Södermanland knappast bli. Nu tröskar vi och resultatet kommer så småningom på avräkningen.

Och så ett Grattis till Gullan som fyller på måndag, men har smitit iväg. Självklart ska hon uppvaktas, vad bryr jag mej om en annons … det vet hon redan.

Inga kommentarer: