söndag 14 november 2010

Det finns ingen skillnad ...

”Det är lite tråkigt för jag tycker att skillnaden är ganska väsentlig” skriver Kajsa på MP:s partiblogg och framhåller att det inte är samma sak när hon skriver på sin privata blogg och partibloggen i Södermanlands Nyheter.

Visst är det samma sak, båda skrivs av samma person!

Under årens lopp har liknande frågor kommit upp i olika skepnader. Klart är … att man omöjligt kan vara två olika personer samtidigt. Politiker har förtroendeuppdrag på fyra år i stöten. Dygnet runt!

I går var Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Björnlunda och dansade. Om en vecka skall jag leda mandatperiodens sista nämndsammanträde. Ja just det, jag är nämndordförande även när jag är och dansar. Nu har den nya mandatperioden startat … några har valts om, några är nyvalda … vi är ett ganska stort gäng, som har åtagit sig ett fyraårigt dygnetruntuppdrag!

/ Ingalill

6 kommentarer:

Inger Fredriksson sa...

Lite skillnad är det väl ändå! Även om du är samma person, med samma uppdrag, så har du sannolikt delvis olika läsekretsar på dina olika bloggar. Du väljer antagligen ämne efter vad du vill berätta för dina bloggbesökare.

Men man kan ju inte vara en dubbelnatur på bloggen, särskilt inte som politiker!
/Inger

Kajsa Bergman Fällén sa...

Bloggen är inget förtroendeuppdrag det vet du nog. Jag har full förståelse för att det inte är ett dugg populärt och dåligt för den egna politiska karriären att skriva vad man tycker ens på sin egen blogg men några krav kan inte ställas på vad man "får" och "inte får" skriva. Mina politiska ambitioner är dock inte särskilt höga, makt och position intresserar mig inte värst.

Det kan man självklart göra på den som bloggar i egenskap av partiets röst. Då kan man kanske inte alltid skriva direkt ur hjärtat, vilket jag gjorde ändå men det är en historia för sig förstås :-)

Jessika sa...

Ehum, så ni har olika syn på vad som är privat och vad som är offentligt, på vad som är av sådan art att man inte får uttrycka en avvikande åsikt. Människor är inga förtryckta grupperingar, framgår det tydligt att det är en PRIVAT åsikt så är det så. Jag vill läsa skiftande åsikter istället för att bada i en ankdamm.

Jessika sa...

Dessutom känns det inte så schysst att racka ner på Kajsa Bergman-Fällén på det här sättet. För att hon uttryckte det i skrift som privatperson så ska hon dras ett varv till på då den här bloggen.
Maktspel är inte vackert, deltagarna kan sjunka rätt lågt, och då menar jag inte Kajsa Bergman Fällén.
Sedan står det dig fritt att tycka annat om det.

Ingalill sa...

Det var inte min mening att racka ner på någon … utan jag tog nog snarare tillfället i akt att lyfta frågan. Jag tycker att man ska vara försiktig med orden …

Elisabeth sa...

vilken ankdamm. det är sånt här som gör att ännu färre vettiga människor vill engagera sig politiskt. Kajsa gör helt rätt, en eloge till Kajsa!