onsdag 24 november 2010

Sista kvällen med gänget ...

I måndags hade vi sista nämndmötet i Barn- och utbildningsnämnden, ett trivsamt gäng som splittras. Det känns lite vemodigt, jag har trivts bra med er alla … Såklart har vi inte tyckt lika om allt, men har respekterat varandras åsikter. Många diskussioner har vi haft, men inte ens omorganisationen förra året inom grundskolan gjorde ledamöter till fiender.

Ja, så är det … man ska hålla isär sak och person, men jag måste medge att det är svårt ibland. Det gäller att bita ihop och sitta still i båten! Man får inte använda samma vokabulär tillbaka mot sina antagonister!

Tvärtemot vad många kommentatorer tror, så är alla beslut väl diskuterade. Funderade i alla riktningar som vi har sett, innan frågorna kommer upp till beslut.

Med barn och elever i fokus!

I februari nästa år startar vi igen och vi i oppositionen i Barn- och utbildningsnämnden får se hur den nya majoriteten fixar sina vallöften. Som exempelvis att klass fem och sex ska tillbaka i ytterskolorna! För bara … två dagar efter att den nya majoriteten bildats sa man … att man skulle ”utreda” om det skulle bli en tillbakaflytt … och i veckan läste jag på en blogg att ”om föräldrar, barn och lärare vill ha tillbaka klass fem i ytterskolorna, så kommer de tillbaka.” Och sexorna, som du tidigare lovat! …Hm, kanske blev det inte helt fel?

Nya ledamöter väljs på kommunfullmäktige på måndag, ett nytt gäng som ska bli kul att träffa …

Vill avsluta med ett stort TACK till er alla som har bidragit med era kunskaper den här mandatperioden!

Inga kommentarer: