söndag 7 november 2010

Vem vill vara med vem ...?

Solen skiner och jag börjar komma ikapp efter ledigheten … egentligen borde jag vara ute! Det finns kvar att göra i trädgården, fast löven vill maskarna ha och frostblommor i rabatten är tjusigt! Så, jag läser handlingar inför morgondagens presidiemöte i Barn- och utbildningsnämnden och kommunfullmäktige. Svarar på e-post och läser tidningar!

Var i Vetlanda förra veckan, där man i torsdags blev klar med vem som skulle styra kommunen. Det var inte som i Södermanlands Nyheter att det var ett parti som fick uppmärksamheten, utan diskussionen var vem som ville vara med vem!

Ett av partierna hade två falanger, varav den ena ville vara med det alldeles nya lokala partiet och den andra falangen ville vara med S … och kanske med C. Det var lite oklart, det mumlades en del i Vetlanda Posten … men det framgick att någon hade känt sig överkörd den här mandatperioden och nu såg sin chans att ge igen!!!

I torsdags eftermiddag blev man överens om att M+S+C=sant. Gunilla Hjelm (C) blir 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Grattis Gunilla!
Här Gunillas blogg ...

Hemkommen kunde jag sen studera turerna i SN efter att Mikael Clemens tackat nej till oppositionsrådsposten. Kanske får vi veta i morgon när vi ses på kommunfullmäktigemötet, eller så får vi vänta och se eftersom posterna i kommunstyrelsen och nämnderna inte kommer upp för beslut förrän i slutet av november.

Spekulerar inte vidare i detta utan avslutar med citatet … ”Man kan inte vare ense om allt med alla och det är inte någon katastrof att inte alla tycker som man gör själv” säger Mikael Clemens i sin blogg.

Inga kommentarer: