onsdag 15 oktober 2014

”Föräldrar portas – från barnens lucia”Såg rubriken i går kväll på nätet, det handlar om luciafirandet på förskola i Örnsköldsvik.
Visst är det bra att personalen inom förskolan tänker på barnens bästa, det är absolut inte det jag reagerar på utan funderar på ”vad det är som har förändrats sen mina barn var små?” … så att tanken på förbud kan uppkomma!

Jag var med emellanåt på lekis och i skolan. Mest på utflykter som en extra vuxen. Kan inte minnas att vi föräldrar var stökiga när vi kom till skolan! Och vi var absolut inte stökiga vid Luciafirandet!

Här i Gnesta har vi vid flera tillfällen haft stora, ibland hetsiga och oförsonliga, diskussioner om våra traditioner inför både påsk, jul och även inför fotografering. Det finns skäl att ta på allvar särskilt när det gäller fotografering, men att förbjuda löser sällan problemen.

Om det nu är föräldrarna som är problemet i Örnsköldsvik är det naturligtvis bra om man tar en diskussion tillsammans och inte låter personalen bestämma!

För hur tänker personalen säga till barnen när de undrar varför inte föräldrarna får komma och lyssna när barnen sjunger luciasånger? Att föräldrar är så stökiga, så det blir lugnare om de förbjuds närvara? Det blir intressant att följa debatten, för jag är helt övertygad om att ”sista ordet inte är sagt.”

HÄR kan ni läsa artikeln …

Inga kommentarer: