söndag 5 oktober 2014

Jobbarsöndag ...I dag, tredje grytan full med i tomater, kokas ner till tomatsås som stavmixas innan avsmakning. Saft-Majan, minns ni henne? … togs fram i morse och fylldes med vindruvsskörden och är nu saft i kannor!

Kakor, de kvarvarande, till frysen. Kanske lägger jag några i ätburken ;-) Så går såklart tvättmaskinen hela tiden, men hos vem gör den inte de´?

Måste säga något om tomaterna, visst är det en härlig blandning!? Gillar de ”rosa”. De är verkligen rosa, fast egentligen bara om men lägger dem jämte de röda. De ”knöliga” blev inget vidare och de små avlånga grön/brun-strimmiga … ser inte aptitliga ut;-)

Jag borde ha tagit upp rödbetor, skördat mangolden och tagit hand om squashen bättre. MEN, någon annan håller till ute i vårt trädgårdsland, på nätterna! Där ligger nu uppdragna rödbetor med tydliga tandmärken på. De lägger lite visitkort också … så jag vet vem DU är! Älgarna har nu också ätit upp varenda äpple som fanns på marken och tyvärr håller de även på och tuktar våra tre nysatta äppelträd!

Måste också säga att här doftar det såå gott … börjar bli hungrig, kanske något av de röda potatisarna som fanns under en av våra potatisruggar i rabatten.

PS … som i der här fallet betyder ”Papperslösa Samhället” … Med posten i fredags kom sju (7) A4, för att tala om för mej att jag den kommande mandatperioden är Ledamot av Kommunfullmäktige för Centerpartiet i Gnesta kommun och tredje Ersättare i Landstingsfullmäktige. Heja Länsstyrelsen …! Tack för förtroendet!

Inga kommentarer: