söndag 31 maj 2009

Skola nästan dygnet runt!

En dryg vecka har gått, med elever i fokus nästan varje dag. Grundskolan upptar just nu all vaken tid. Efter att ha avslutat förra veckan med att vara bryllupsgäst i dagarna tre, inleddes veckan med kommunstyrelse och kommunfullmäktige samma dag. För att spara in arvoden och där nämndens besparingskrav sänktes med 1,4 miljoner 2009!

Efter lite fram och tillbaka blev alliansen överens med socialdemokraterna om en omfördelning från socialnämnden till barn- och utbildningsnämnden. ”Plötsligt händer det!” sa ett förvånat oppositionsråd.

Tisdag och många växter att köpa på Centerkvinnornas blomskottsaktion, tack Karin för all den goda maten!

Beredningsmöte på Intagningskansliet i Nyköping, där vi fick en redovisning av om/nyval och en planeringskörning inför kommande slutintag. Allt är ju inte klart ännu, inte förrän elevernas slutbetyg kommer in, mycket kan ändras.
Torsdagskvällen på centerpartimöte, våravslutning med vår riksdagsman Roger Tiefensee. Tillsammans med oss åt han sill och potatis. Det kommande valet till Europaparlamentet diskuterade såklart.

Fredag med kampanjande utanför ICA tillsammans med Inger Fredriksson, som kandiderar till EP. På kvällen såg vi tillsammans med ett fullsatt Elektron Frejaskolans elevers föreställning ”Gnesta – på liv och död.” En pjäs som handlar om hur det är att växa upp i en småstad nära Stockholm och börjar närma sig vuxenlivet.

I ett strålande solsken var jag sen med på firandet av Smedsta skola 120 år!
Startade med examen i Småskolan läsåret 1889/90 och avslutades med examen i storskolan läsåret 1934/35. Däremellan andakt, lekar, musik av Kulturskolan, uppvisning av gymnaster på gräsmattan och såklart lekar på rasterna. Smedsta skola ägs av Frustuna församling och Frustuna Hembygdsförening har ansvaret för skolmuseet.

Nu är det söndagskväll och jag ska läsa in omorganisationsförslagen i grundskolan, som räknats på av förvaltningen. Där ingår även föräldraförslagen som kommit in. Förslagen ska presenteras för föräldrarna på tisdag, diskuteras i Alliansen och presenteras för oppositionen.

Solen skiner, syrenerna blommar och jag behöver all kraft jag kan få inför en ny skolvecka!

Inga kommentarer: