tisdag 27 september 2011

Höstens första nämnd ... i BoU!

Stora förändringar i politikergruppen, flera har slutat och nya ledamöter på väg in … känns nästan som en omstart! Avtackades …!
Sen måste jag dela ut en guldstjärna till Karina, vår jämställdhetsstrateg, hon är sååå duktig och har verkligen satt vår kommun på kartan med sitt jämställdhetsarbete över hela kommunen. Arbetet som hon leder har fått stor uppmärksamhet i media, landet runt!

I delårsrapporten, som omfattar januari – augusti 2011, ser vi ett förmodat överskott vid årets slut på nästan 5 miljoner … eller blir det mer? Det finns många om och men i den förklarande texten. Tyvärr ligger inte siffrorna på nätet …?
Skolplanen för mandatperioden är tagen … det är majoritetens plan, få se om de nu kan fixa allt … för löften kostar pengar. Men inte kan de väl komma med ofinansierade löften … Hm!
Två läroplaner fick vi, ”Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011” och ”Läroplan för förskolan Lpfö 98 … Reviderad 2010”. Den första har 280 sidor och Lpfö:n är ett tunt häfte.

I morgon har vi presidium i Barn- och utbildningsnämnden inför nästa nämnd, då vi ska besluta om Framtidsplan 2012 inklusive budget. Vi ska också ha alla våra styrdokument för revidering, vi får se var det behövs ändringar. I dag kom det upp en del synpunkter inför revideringen … Kan politiker besluta att barn i förskolan ska ha semester? … Hur tänker ni?

Inga kommentarer: