söndag 25 januari 2015

Ja, så blev det ...!


Visst vet jag att veckorapporter inte är ok på en blogg, men ”det är mycket nu”! Måndagen ägnade jag åt att läsa det sista och sen kolla av frågor till Kvalitetsredovisningsdagarna eller ”Kvantitetsredovisningsdagar”, som någon kallade det.
Och visst var det informativt men alldeles för mycket att läsa, någon sa att hon läst allt … men de flesta sa inget, för att läsa allt var nästan ogörligt.
Dag ett var det dessa redovisningar som var i fokus, frågor fick svar och frågetecken rätades ut. PRAO:n hade inte vidareutvecklats sen förra året och tyvärr har skolan färre möten med företagare än vad jag förväntade mej.

Kontakter med högskolan och internationella kontakter verkar vara nästan obefintliga. Jag har motionerat om högskolekontakter för grundskolan, kom med konkreta förslag … blev sågad jäms med fotknölarna, för se förvaltningen hade mycket bättre förslag. MEN av detta blev det intet!
Och till råga på allt, kommer de visst att nu ta upp ett av mina sågade förslag!
Det har funnits en diskussion så jag frågade hur mycket pengar lärarna får att köpa läromedel för, fick av en rektor summan 1 000 kronor/ elev och 700 kronor av en …

Enligt Skolverkets sammanställning, satsar Gnesta kommun på Grundskolan:
Per elev                       106 800 kr
- för undervisning          63 200 KR
- för lokaler                   24 100 kr … att fundera över.

I alla skollokaler och förskolelokaler finna det SMART-BOARD, men jag hittade väldigt lite i redovisningarna om hur de används. Fick en del svar, men mer kommer antagligen i den kartläggning av ”Informations- och kommunikationsteknik” som ska vara underlag för en kommande IT-plan, allt som en följd av en Centerpartimotion. För självklart ska man inte köpa datorer och Ipads för miljoner utan att ha en plan med sina inköp.
Ja, det finns mycket att fråga om och fundera över och vi har på Barn- och utbildningsnämnden även diskuterat frågan om det sjunkande elevantalet i våra ytterskolor … ”hur liten kan en skola vara”! 

Vi har haft möte i vår nya oppositionsgrupp och diskuterat ärenden inför kommunstyrelsen. Började med en gruppövning, vars resultat vi ska jobba vidare med framöver.
Årsmöte i torsdagskväll i Gnesta Centerkvinnor, som vanligt mycket prat och glada skratt. Fick förtroende att vara ordförande ytterligare ett år.
Hittade kuriosa i går, jag är föreningens 9:e ordförande sen start för 70 år sen. Två motionsförslag skrivs och det finns planerade aktiviteter under året, allt från kaffebjudning på Frustunagården, skördesmyckning av Frustuna kyrka till att i sommar gjuta betongkrukor. Roligt har vi och diskuterar massor av riks- och lokalpolitik.

Sen har jag firat resten av veckan, förfirat Ingers födelsedag som egentligen är i dag! Grattis! Och i morgon börjar en ny vecka …!

                

Inga kommentarer: