måndag 5 december 2016

Majoriteten prioriterar fritt Wifi i offentliga lokaler ...

Centerpartiet reserverade sig senaste kommunfullmäktige mot att det läggs nästan en halv miljon, närmare bestämt 470 000 kronor, på fritt Wifi i offentliga lokaler 2017 i majoritetens Framtidsplan. Och de nästan obefintliga satsningarna på LAXNE, Stjärnhov och Björnlunda.
I dag var WIFI - satsningen åter på agendan, ny reservation ..."I den Framtidsplan 2017-19 gällande KS förvaltning, som majoriteten föreslagit, är vi starkt kritiska till de obefintliga anslagen till ytterorter samt landsbygd i Gnesta kommun.

Kommun består trots allt av tre tätorter förutom Gnesta och därutöver en omfattande landsbygd som alla utgör grund för skatteunderlaget.  Med det som bakgrund är det för oss helt främmande att tillåta en satsning på fritt WiFi i offentliga lokaler, innan en säker uppkoppling på landsbygden i form av fiber är färdigställd. 

Vi anser dessa pengar skall användas vid utbyggnad av fibernätet, för att hjälpa till, följa upp utbredningen samt undvika ”luckor” i nätets täckning inom Gnesta kommun. 
Vi måste säkerställa uppkopplingen i HELA kommunen för att de digitala tjänster som skall införas verkligen blir tillgängliga för alla kommuninnevånare."

Inga kommentarer: