söndag 8 oktober 2017

Där står Laxne skolhus, och ingen vet ännu dess öde!Där står ett skolhus, och ingen vet dess öde! 
Rubrik från tisdagen den 21 juni 2016 

Härad, Länna och Stallarholmen ... nu är det dags i Strängnäs. Landsbygden avfolkas för att man tror att det är bra för oss att alla packas ihop i tätorten. Vi som bor på landet vet ... Ser på nätet att förfaringssättet i Strängnäs är ungefär detsamma som i Gnesta, och jag känner igen argumenten. 

Vi har förskola och fritis kvar i Laxne skola, gympasalen använde emellanåt ... men i övrigt tomt och tyst! Och som det står i rubriken vet ingen Laxne skolan öde. Har hört att det finns intressenter, men inte vem som vill använda skolan till vad! 
 
LAXNE SKOLA har inga elever längre, de elever som i år sjöng ”Den blomstertid nu kommer” har ingen möjlighet att till hösten välja LAXNE SKOLA.
En nybyggd skola som invigdes 2004 har nu lagts ner 2016 … tolv år! Ett sån´t nederlag för oss alla, för en hel bygd.

För många kom nerläggningen som en total överraskning. Ingen politiker i majoriteten Socialdemokrater och Moderater hade först öppnat för diskussion, innan de bestämde sig för att lägga ner skolan. Jag har lyft frågan, men ingen mer har aktivt önskat diskutera satsningar på de små skolorna.
”Majoriteten månar om eleverna.”
De får det att låta som om vi andra som vill ha LAXNE SKOLA kvar inte bryr oss om eleverna! Sluta uttryck er så!
Jag är också bekymrad över elevernas skolresultat, precis som majoriteten.

En majoritet som den här mandatperioden har ett mål som säger att ”Alla elever ska ges förutsättningar för att nå kunskapsmålen i alla ämnen.” Det har pratats om att endast 65% når målen nu och några har uppfattat att allt ska fixas när S+M nu lägger ner LAXNE SKOLA.
I går på Kommunfullmäktige fick alla vi politiker Årsredovisning 2015, men nu får ni från majoriteten hjälpa mej … ni har ett mål om att alla elever ska ges förutsättningar att nå målen … men jag hittar inte siffran 65% som talats om!
Upplagd av Ingalill kl. 12:19 https://resources.blogblog.com/img/icon18_email.gifhttps://resources.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif
Etiketter: Laxne, Laxne skola
1 kommentar:
http://img1.blogblog.com/img/blank.gif
Mikael Lindquist sa...
Ja det framkom ju helt klart att man inte ägnat en tanke åt något alternativ och hur Linda kan stå och säga att vi kan ju inte ta med kostnaden då vi inte vet vad den blir, samtidigt som man räknar hem den kända kostnaden för samma sak som en minskad kostnad med hela beloppet. Kalkyler och forskningsresultat används som FAN läser bibeln.

Inga kommentarer: