måndag 7 januari 2008

När alla gör det de är bäst på ...

Skulle vi då inte slippa all jämställdhetsdiskussion?
Våra flickor är uppfostrade så, men å andra sidan var de så vetgiriga att de kan fixa det mesta. I familjen vet vi att experter också är människor, som lärt sig en gång … så varför ska inte jag kunna, i alla fall försöka! Inte förrän man försökt, vet man om man kunde lära sig eller måste ringa en expert! … se nu till att ni får era barn att våga försöka. Alla är expert på något!

Vi har ett stort gäng i Gnesta, som är bäst på revy. Dessa experter hade bl.a. varit på Clas Olsson. Det var premiär i lördags … fart och fläkt och hörsel-balansen mellan musik och text var toppen. Många fyndigheter … men de var snälla mot oss politiker. ”Jag ska skicka blommor till Bibbi.” och en guldstjärna till baletten, som är ny för året … jätteduktiga!

Och sen var det min mamma … hon är bäst i släkten på att fylla år. Hon fyller 91 år i dag! Till festen i går hade hon fixat salladen och bakat tårtorna, som vi åt i den lånade lokalen. Den obligatoriska smörgåstårtan var inköpt, gjord på rätt ställe och helt i hennes smak!

Fundera på vad ni är bra på. Det är inte så lätt som man tror att rabbla upp sina goda egenskaper. Men om man berättar för sig själv vad man är bra på, varje dag, så blir man helt övertygad om att man kan fixa det mesta.

Inga kommentarer: