söndag 30 mars 2008

Åter på banan ...

Hur kan man få så mycket att göra, att man inte ens hinner med sin blogg? Fast det är väl som det brukar vara, en prioriteringsfråga!
Mycket har hänt sen sist … men det som har hänt, har hänt … nu blickar jag framåt. Våren är här, tulpanerna uppe och hela trädgården ropar på vårstädning. Frön skall sås, så att det finns plantor att sätta ut när den tiden kommer.

”Spara och Slösa”, aktiegänget, skall träffas i dag. Siffrorna är ingen höjdare precis, så inte finns det några pengar att slösa bort … tyvärr!. Men såklart kommer även på aktiemarknaden en uppgång, våren är ju här. Dessutom är det sommartid i dag!

I går hade vi sörmlänningar våra årsstämmor i Flen. Förutom alla de sedvanliga valen diskuterades organisationsfrågor. Ett ämne som är en följd av att vi fått nya stadgar. Men egentligen borde vi diskutera dessa frågor oftare, för visst kan man förenkla. Man kan välja färre personer och ha färre sammankomster … MEN, då måste de valda personerna bli superbra på att INFORMERA oss andra. Det är svårt att informera … och jag tror att den enkla förklaringen är att informatören, nog vill, men vill samtidigt att det ”skall vara något att informera om” … medan vi som får information är nöjda med alla livstecken från informatören. Jag är en informatör, som ibland börjar skriva … men sen tycker ”att det här lilla var väl inte mycket att sända ut”. Bäst vore om man kom sig för med veckobrev … ibland kort och ibland långt … kanske borde det ingå i vårt uppdrag?

Från stämman gjordes två uttalandet:
”Nu är det de sämst ställda pensionärernas tur”
”Inför vårdnadsbidrag och ge mer makt till familjen”

Vår riksdagsledamot Anders W Jonsson, samordnare i statsrådsberedningen, gav oss en inblick i Centerpartiets regeringsarbete och peppade oss inför framtiden.
”Recept på förnyad välfärd” var rubriken på hans mycket engagerande anförande.
Några av våra frågor fick också svar … från Anders, vår sörmländske riksdagsman Roger och från Maria … som kan allt om EU-valet.

Och kom ihåg: ”Den som har roligast vinner valet 2010!”

Inga kommentarer: