måndag 8 juni 2009

Dagen efter

I nästan hela landet har Centerpartiet gått tillbaka, varför får vi nu självklart fundera över. Frågar vi ställer oss är, vad vi ska göra fram till nästa val, som vi inte gjorde nu? Det är bara att ta nya tag.

Det partierna har att fundera extra på, är hur vi ska attrahera alla unga väljare. När vi såg redovisningen av valmanskårens ålderssammansättning i går kväll, såg vi att åtminstone till Europaparlamentsvalet röstade fyrtitalisterna på de etablerade partierna och de unga på PP och Miljöpartiet.

Även om vi alla ska minnas att ett val till Europaparlamentet inte väcker samma känslor som ett val till Riksdagen och den egna kommunen, så borde resultatet vara en väckarklocka.

Just nu sägs på radion att valdeltagandet sjönk jämfört med förra valet, men så var det inte i vår kommun. I Gnesta ökade valdeltagandet från 37,3% till 41,8%!

En kortversion från Gnesta:
Grattis Miljöpartiet och Folkpartiet!
Centerpartiet backade till 9% av rösterna i Gnesta, valets uppstickare Pirat Partiet tog i vår kommun 5,6%, Junilistan fick 4,2% och vi hade 100,0% giltiga röster.

Analysen börjar redan på torsdag, när vi har styrelsesammanträde i Centerpartiet.

Inga kommentarer: