söndag 20 februari 2011

Förtätningsplanens framtid ...Mata dem gärna, men inte inne bland husen ... då tar de tulpanerna i vår! ... bilden tagen av Anette.

* Framtidsmötet häromkvällen i Dansutskolans matsal, där bl.a. förtätningsplanen för centrala Gnesta togs upp, var ett bra möte. Ett möte där frågor lyftes FÖRST till kommuninvånarna, SEN till politikerna.
Förvaltningen har tagit fram denna förtätningsplan, som diskuterats med en mindre grupp politiker (4) … nu har den visats för Gnestaborna och de politiska partierna har planen på remiss. Svar från partierna ska vara inlämnade senast fredag och därefter kommer Förtätningsplanen upp som ärende på kommunstyrelsen.

Jag har varit med i en del diskussioner och visst tycker även vi politiker lite olika … det finns inga klara partilinjer, men vi tycker inte mer olika än de Gnestabor som var på mötet. Det är som någon konstaterade på mötet i Dansutskolan … ”Bygg gärna, men inte där jag bor”!

När planen är beslutad kommer man att jobba vidare med de ”godkända” platserna. Centerpartiet tar ställning till förtätningsplanen på onsdag kväll …


Inga kommentarer: