fredag 17 maj 2013

Äntligen fredag ...


… så brukar jag aldrig säga, men den här veckan har varit tajt! Senaste bloggen från presidiet … sen Kommunstyrelse i måndags med VA-taxa, tre årsredovisningar, plan för internkontroll och en Väsentlighets- och riskanalys … som genomfördes i ”blandade” grupper ;-) en i alla fall i vår grupp i lättsam form. ”Vår grupp” bestod av Johan, Michael, Ann-Sofie, Sarah och I-L.

Kommunfullmäktige på kvällen … kort trots omfattande dagordning. De första 12 ärendena togs ur, eftersom den interna revisionen inte var klar. Den Sociala Investeringsfonden åter på uppe …BoU kommer att ansöka om 400 000 kronor och Socialnämnden om lite mer än 900 000 kronor. Så nu är fondpengarna slut, innan beslutet är klart på KF. Arbetsmarknadsenheten kommer att återuppstå, BRA! 

”Utvidgning av strandskyddet kring Båven” … en fråga som vi inte alls är överens om. Men sista ordet är inte sagt.

Tisdag heldag i Stockholm: Nätverksträff … ”Medborgardialog”, kommuner och landsting var inbjudna, redovisade hur långt de kommit i sitt arbete. Föreläsare svensk, bosatt o England i 10 år: ”Hur skapar och utvecklar vi en organisation med resurser och kompetens för en framgångsrik medborgardialog och deltagande?” En BRA dag med deltagande från Gnesta, tre tjänstemän och tre politiker.

Omplantering av växter, som ska ut så småningom …

Politiska referensgruppen för ”Hållbar jämställdhet i Gnesta” … med intressant information och beslut om att sända ärende till kommunstyrelsen.

Chefsrekrytering, fortsatt diskussion angående förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen …

Stridstuppar …!

… Hm, nej de finns inte i Gnesta, eller gör de det ;-) Nejdå, de står i Riksdagshuset. Dit åkte vi några centerpartister på besök hos vår Riksdagsman Inger Fredriksson i går eftermiddag. 
Tåget upp tog den tid det tog, konduktören sa att vi ”alla måste ha tålamod, det var tågkö in till Stockholm”. Inger tog emot, visade oss runt och berättade om arbetet i Riksdagshuset. 
Det är andra gången hon ersätter Roger på den Sörmländska riksdagsbänken, den här mandatperioden. Frågor och funderingar fick svar och besöket avslutades med att Inger bjöd oss på middag i Riksdagshusets matsal.

Tåget hem gick som en dans … och i dag är det äntligen fredag. Strax ska vi så trädgårdslandet.


Inga kommentarer: