onsdag 7 maj 2014

”Jämställdhet drog stor publik till Gnesta.”I går gick vår första Jämställdhetskonferens av stapeln, bra uppslutning från ett flertal kommuner och ett bra innehåll. På Gnesta kommuns hemsida finns ett bra reportage som ni kan läsa HÄR.
Gnesta startade sin Jämställdhetsresa redan 2005 och vårt första projekt  ”Genus i focus” pågick 2006 – 2007, där deltog all förskolepersonal.

”Det började med utbildning av förskolepersonal”

”2006-2007 genomfördes "Genus i fokus", ett utbildningsprojekt där all personal i förskolorna deltog. Under ett år utbildades personalen i vad genus är och vad ett jämställt synsätt är. Teorin varvades med praktiska övningar och undersökningar på den egna förskolan.”

 
Jag är glad och stolt över allt arbete som lagts ner under åren, inte minst av Karina Solax Strid. Som i går var tillbaka på sin gamla arbetsplats och tillsammans med flera andra, som varit med och fört Gnesta kommuns jämställdhetsarbete framåt, presenterade våra framgångar.


För så är det, precis som Jämställdhetsminister Maria Arnholm konstaterade, att vi i Gnesta kommun tycker att vi är bra på jämställdhet … och säger det!

Läs HÄR om allt vårt arbete ”Jämställdhetsarbete i Gnesta kommun”

”Normkritiskt arbete gav resultat.”
MEN, nu gäller det att jobba vidare, att vara på hela tiden och inte slå sig till ro!


Inga kommentarer: