torsdag 14 augusti 2014

Liljedalshemmet, simhallen, cykelvägar och Klemmingsbergsbadet!


Ser i SN ”Därför renoverades inte Liljedalshemmet” … sen följer en mycket kortfattad beskrivning av händelseförloppet sen 2010.
Som ni förstår finns det mycket att säga ”om utredandet och förhandlandet som bara dragit ut på tiden”. Ja, vi i Oppositionen tycker att SVMP borde ha tagit en partiövergripande diskussion, som vi i Alliansen gjorde tidigare, så att den viktiga frågan om äldreboende kommit till beslut.

Kära Lasse Ringdahl, Socialdemokraterna drev fram en renovering av Frejahallen för 70 miljoner. Det har funnits ett pris på NY simhall för 90 miljoner, en skillnad på 20 miljoner som gjorde att vi i Oppositionen ändrade oss och hellre vill bygga en NY simhall.

… sen är ju fördyrings-spekulationen om vad kommuninvånarna förväntar sig, onödig! För inte är det väl invånarna i Trosa och Nyköping som är orsak till fördyringen av deras simhallar?

Centerpartiet har motionerat om cykelväg till Klemmingsberg, Alliansen har den som prio och SVMP har lovat ”Cykelvägar till Klemmingsbergsbadet och i tätorterna.”
Man har gjort en cykelväg till återvinningsgården! Och en till Kvarnbackaskolan, den är såklart lovvärd … ”men jag undrar var man tänker lägga snön”, sa min Stjärnhovsvän i går. Det är en hög slänt på ena sidan och gång och cykelvägen på den andra, på den avsmalnade gatan. Vi får se …

Och sen till sist:
Kan ingen göra en enkätundersökning och ta reda på vad vi kommunboende vill? Kanske rent av en Medborgardialog?
På allvar … vem tror att vi kommunboende hellre badar i Frösjön, mellan Frustuna kyrka och Bryggeriholmen, än att vi åker till Klemmingsbergsbaget???

Inga kommentarer: