fredag 27 februari 2015

Hm, ett vargpar i Södermanland som kanske får valpar i vår!

I går kväll hade vi årsmöte i LRF:s kommungrupp. Enligt kallelsen fanns på programmet förutom årsmötesförhandlingar ... "Medverkande från länsstyrelsen och från LRFs regionstyrelse kommer och diskuterar frågor kring varg, angående det vargrevir vi ha fått i kommunen."

Några har haft besök, tyvärr har djur rivits ... även alldeles i vår närhet.

Efter att Ulrika Lundberg från Länsstyrelsen presenterat alla gav hon ordet till Jens Frank, forskare från Viltskadecenter. TACK, TACK, TACK! En sån man, precis vad som behövs för att lugna. Han pratade läänge, berättade om hur vargar beter sig, var de finns, hur stora områden de rör sig över, vad de äter, visade statistik och hur vi kan skydda våra djur!

Ja, vi vet nu nästan hur vargar tänker ... flera tjänstemän talade utifrån sitt ansvarsområde på Länsstyrelsen. Frågor fick svar, lugnt och sakligt! Flera undrade över ersättningar OM djur blir attackerade!? Staten har avsatt pengar eftersom det finns beslut om att vi ska ha vargar i vårt land.

En uppföljare i höst, hoppas jag att det blir, när vi vet om "vårt" vargpar fått valpar, var de har sitt revir och var/hur de skaffar mat!

TACK FÖR ETT BRA MÖTE!

Inga kommentarer: