onsdag 10 september 2008

Kenneth Johansson på besök

I går hade vi i Gnesta besök av Kenneth Johansson (c), ordförande i LSS-kommittén, som häromdagen lämnade ett omfattande betänkande till handikappminister Maria Larsson.

För ett par tre år se´n var vi i Gnesta med i något vi kallade LSS-upproret tillsammans med flera andra kommuner i vår närhet. Därför fanns det stora förväntningar hos oss på utredningens resultat. Men … juridiken är svår. Man har försökt skriva så att kommuner inte kan ”flytta över kostnadsansvar” på en annan kommun, mot den kommunens vilja. I Gnesta där vi ”råkat ut” finns fortfarande en skepsis även mot den nya skrivningen i utredningen. Vi behöver inte vara oroliga, menar Kenneth, det är kontrollerat av jurister. Men vi har möjlighet att under hösten skriva ett remissyttrande.

Roger Tiefensee, vår sörmländske riksdagsman, distriktordförande Inger Fredriksson kommunkretsordförande och Alf Uddberg fortsatte tillsammans med Kenneth till Powerhuset, där vi informerades om verksamheten och tittade på lokalerna.

Kenneth tog vårt centerpartistiska tåg hem mot Dalarna … visst är det vårt, Åsa Torstensson vinkade av första tåget, förra året!

Inga kommentarer: