tisdag 28 oktober 2008

Kommunfullmäktige i Gryts Föreningshus

Först uppvaktning av Våra Modiga Grabbar som hjälpte den nerslagna tjejen i Södertälje, med fara för eget liv. Härliga killar som visade oss vad civilkurage är. Det går … bara man håller ihop, även om motståndarna är många fler.

TV 4 var där när mötet startade, för att filma Sveriges äldsta kommunfullmäktige! De hade gjort några intervjuer innan mötet och var sen bara med en kort stund. Ska bli intressant att se vad de gör för vinkling, så småningom. I går sände de inslaget med Våra Modiga grabbar, regionalt Sthlm.!

Under kvällen avhandlades sen stora och små saker … från koncernbildning till fyrverkerier! Ja, inte var det precis några fyrverkerier som oppositionen sände upp för att fira! när koncernbildningen kom på tal. Vi sågs häromdagen några stycken för att reda ut en del … S deklarerade att de ville veta mycket mer innan beslutet och vi pratade om att de skulle yrka på återremiss. Fast när ärendet sen kom upp i går … trodde de att vi i majoriteten skulle återremittera ärendet! En annan gång får vi skriva ner våra överenskommelser på papper, så här blir det onödigt gruff. Socialdemokraterna minoritetsåterremitterade hela koncernärendet.

Och så var det de här med Valfrihet! Men hur kan socialdemokraterna vara emot valfrihet. Vill dom inte välja … inte vill de väl att andra ska bestämma vad och hur dom ska göra? Dessutom har vi ju redan valfrihet inom förskola och skola. Jag har försökt förstå, men inte lyckats ännu … kanske vi ska kalla det för ett annat ord?! Ursäkta det är inte meningen att vara typig … jag försöker verkligen att förstå ”Varför socialdemokraterna inte vill ha valfrihet!

Nu ska jag sända mail till Barn- och utbildningsnämndens två nyvalda ledamöter, ersättare för folkpartiet och moderaterna, och hälsa dem välkomna.

Inga kommentarer: