fredag 31 oktober 2008

Vi har fått räcken!

Var Vingåker i går morse ... körde försiktigt, vi i Vårdförbundet Sörmlands presidium träffade våra revisorer för en genomgång och diskussion om vår delårsrapport. Vi är glada över att vi har lyckats vända resultatet uppåt för andra året i rad. Revisorerna verkade nöjda, vi väntar nu på deras rapport. Vårdförbundet Sörmland är ett kommunalförbund mellan sju av Södermanlands kommuner, Gnesta är en av dem. Vårdförbundet driver Vårnäs, ett behandlingshem för missbrukare. Själv är jag vice ordförande i direktionen och svarar gärna på frågor, ring mej … jag finns i telefonkatalogen.

Väglaget var bättre på hemvägen och deckaren i bilen var spännande, en och en halv timme gick för snabbt. Vägstandarden är bra, fast 57:an smalnar av mot Gnesta! Och nu har vi räcken!!! Massor med räcken som skall skydda oss från allt ont: djupa diken, stora och mindre stenar och stolpar av olika slag. Fast frågan är ju om det är bättre att bli mosad mot ett räcke än att köra ner i ett stort dike! Självklart misstror jag inte Vägverket, de har säkert gjort en utredning! Men jag har dålig erfarenhet. För några år sedan utredde de om vi ”behövde” någon cykelväg utmed 57:an mellan Gnesta och Björnlunda, för det finns 30 cm utanför vägbanan att cykla på! Då åkte de ut och gjorde mätningar!

Vi behövde ingen cykelväg, för det var för få som cyklade!!! Kanske borde de ha tänkt efter före! …

I går kväll hade vi möte i Centerpartiet och tittade igenom programmet vi gick till val på. Vad har vi gjort och vad finns kvar att göra? Ungefär halvtid, har vi ju fortfarande lite tid på oss … nu jobbar vi vidare! Har man lovat så …….

Inga kommentarer: