måndag 17 augusti 2009

Många bollar i luften

Har jag egentligen alltid. I dag har jag börjat städa på logen, för snart är det dags att tröska. Egentligen är det ganska kul att städa och på logen syns det verkligen när man kommer igång med den stora industridammsugaren.

Går en kontrollrunda i trädgården, vi har hittat en (1) mördarsnigel. Stannar till och rensar ... äter små svarta söta körsbär från trädet som någon fågel planterat. Hallonen är slut och ska klippas ur, björnbären är inte mogna ännu … så förutom körsbär finns blåbär och vinbär just nu att äta …

Tomater i växthuset, massor av böner och ”rödbetor” i flera färger i landet. Gulbetorna växer inte som de ska, men de polkagrisrandiga och röda är goda kokta, blandade med stekt lök! Den flerfärgade mangolden delar jag med en rådjursmamma och hennes kid. Förra året åt hon upp alltihop så i år har jag sått två påsar … en åt oss var. Morötterna såg aldrig fröpåsen, så de växer lite som de vill. Ingen morot liknar den andra och de är absolut inte släta!

Det spöregnade nyss så grönsakerna blev kvar i landet. Lunch blev spagetti och stekt fläsk, men i kväll blir det grönsakstallrik!

Inga kommentarer: