fredag 1 januari 2010

2010 behandlas alla lika

Varför visar många sin allra sämsta sida när diskussion, om kvinnor och män behandlas lika, kommer i gång. Fast vi vet att det fortfarande är så att kvinnor, för ofta, har lägre lön än män för samma arbete. Att vi värderas olika när vi söker jobb eller när man väljer medarbetare i en grupp. Tyvärr sägs det ofta så mycket i det här ämnet, som inte är sant. Inte i min värld i alla fall.

Som att män alltid väljer män, men att kvinnor inte väljer kvinnor! Jag röstar fram kvinnor, kanske för att jag inte lider av ”avundsjuka”. Det är anledningen till att kvinnorepresentationen är låg … så säger en del, men är det sant? Har någon något konkret exempel? Hör av er!

Vi har på nätet de senaste dagarna, kunnat läsa synpunkter på att Maud Olofsson känner att hon är mer påpassad och värderas annorlunda som näringsministern, än om hon varit en man. Hon känner så och det är de´som räknas! Genast rycker då t(r)yckarna ut och har en massa synpunkter!

Jag tycker att det är bra att Maud lyfter frågan, vi diskuterar inte det här tillräckligt. För det är väl inte så att, vi inte vill lösa problemet? Svaret är nej! Självklart ska kvinnor och män ha samma möjligheter och behandlas lika. Därför lägger vi ner mycket arbete i vår kommun på jämställdhetsarbete.

Frejaskolan 7-9 jobbar målmedvetet med jämställdhet

God fortsättning på det Nya Året!

Inga kommentarer: