måndag 11 januari 2010

Måndagsbussen från Stjärnhov

Avgångstid 7.25 från Stjärnhov. Bussen från Åhnhammar avgick i tid, men vi var några som ville invänta Flensbussen. Den kom, en dryg kvart försenad. Tur att det inte var så bitande kallt i dag. Det fanns gott om plats, även i dag. Hörde att det var trångt på bussen hem i fredags, eftersom en buss saknades … förvaltningen har tagit upp frågan.

På Frejaskolan, tillsammans med förvaltningschefen, och tittade i den brandskadade byggnaden. Flera klassrum har sanerats över helgen och användes redan i dag. Stängda, är fortfarande rummen som är utmed gaveln på huset, men ersättningslokaler finns.

Vi åkte också till Dansutskolan, tittade på arbetet med förskolans lokaler. Inflyttningen i den nya treavdelningsförskolan är tänkt i februari – mars.

Jag känner inte insändarskribenten, i fredagens SN … svaret till Ingrid J.G. som mer känns som en insändare till mej, och vet inte varifrån han får sin information. Jag respekterar hans åsikt, men blir fundersam över hans verklighet och hans prioritering inom Barn- och utbildningsnämnden.

Frågorna om att … bygga en ny skola i Laxne/ bygga om Skeppsta skola, bygga en ny förskola i Björnlunda/ bygga ut Äppelbo eller var elever i år 5 och 6 från Laxne, Stjärnhov och Björnlunda ska få sin undervisning, har blivit stora diskussionsfrågor och vi kommer aldrig att bli helt överens. Men kan vi inte lägga ner alla stridsyxor, för barnens och elevernas skull. Det handlar inte om, att jag inte tål kritik! Handlar mer om tonen ...

Laxneskolan byggdes och inrymmer förutom gymnastiksal/samlingssal nu även förskola. Skeppsta skola såldes och är nu Skeppsta hytta, där Ebba von Wachenfeldt formger och blåser glas.
Ängens förskola byggdes i Björnlunda med fyra avdelningar, för att finnas nära om tvåandelningsförskolorna i Laxne och Stjärnhov får överbeläggning. Äppelbo förskola är i dag Kyrkans Hus och inrymmer expeditionen och lokaler för flera av kyrkans verksamheter.

Vi har nu ändamålsenliga lokaler för förskolebarn och skolelever i alla kommundelar, vilket har varit vår målsättning, men vi har tvingats ta flera tuffa beslut.

Och … i dag var det andra dagen eleverna från ytterskolorna åkte till Gnesta. Det tar under 30 minuter med bussen, då har den även lämnat av tågresenärer vid resecentrum innan den åker upp till Freja. Jag kommer att redovisa vad eleverna tycker, så småningom.

Hämtade min post på Elektron, hade fått ett anonymt brev! Vill bara säga till dej anonyma skribent, som lämnat in brev till alla politiska partier … ”vi har både tid och ork!”

Jag tar bussen även i morgon från Stjärnhov … hörs!

En sak till … mellan oktober och november har invånarantalet ökat i Gnesta kommun med 16 personer till 10 304. Ökning under året 125 personer. Det kan vi alla glädja oss åt tillsammans!

1 kommentar:

kukka sa...

På min blogg www.kukka.blogg.se
svarar jag på ditt inlägg.

Mvh
Kukkamariia Valtola Sjöberg
Miljöpartiet