fredag 19 mars 2010

Utan spaning - ingen aning!

Uttrycket myntades för flera år sedan av Torbjörg Sekse, som då arbetade i vår kommun. Egentligen är det självklart att det är så, men med jämna mellanrum är det någon som tagit ut svängarna lite extra och som en följd blir vi andra ännu försiktigare.

Expressens granskning som Olof Jonmyren tar upp i sin krönika i dagens Södermanlands Nyheter, handlar om några tvivelaktiga studieresor. Och frågan som alltid uppkommer är, till vad används skattebetalarnas pengar … och visst undrar man ”hur tänkte dom då!” De som var till Disneyworld?

När vi politiker i Barn- och utbildningsnämnden senast diskuterade Kvalitetsredovisningarna tillsammans med rektorer och förskolechefer, var vi i en tom avdelning på förskolan Ängen i Björnlunda. Åt god lunch i skolans matsal. Se blogginlägget: Sköönt när alla är nöjda … men det fanns synpunkter. Ett par oppositionsledamöter tyckte att ”man satt illa på stolarna och att mötet skulle ha fått högre status om vi varit på en konferensanläggning i stället”.

Nästa vecka ska jag på spaning …

”Tidiga insatser för barn och ungdomar – är det lönsamt?” … ”nationellt seminarium om att se investeringar på unga som satsningar och inte kostnader”

Inga kommentarer: