torsdag 3 januari 2013

Gnesta Centerkvinnor ...!

I går styrelsemöte i Centerkvinnorna, med både allvar och skratt! Så här inför årsmötet summeras det gånga året och planeras inför 2013. Vi kommer även i år att bjuda på kaffe med hembakat bröd och tårta på Frustunagården … och smycka kyrkan med skördealster på Tacksägelsedagen, en tradition sen många år tillbaka som vi inte vill bryta.

Ja, vi ska ha Blomskottsauktion också, jag vet att det finns de som tycker att det inte hör hemma i en politisk förening … men vi gillar att dela med oss till varandra och inspirera till odling av nya sorters grönsaker och blommor. En fröjd för öga och gom! Ni anar inte hur mycket politik man hinner diskutera, medan man sysslar med annat.

Självklart diskuterade vi förslaget till nytt Idéprogram, som fått en olycklig presentation i media, helt beroende på den text som finns i förslaget. Det är tvetydig och så kan det inte vara i det färdiga förslaget. Programmet kommer att diskuteras och säkert förändras, läggas till och dras ifrån … för att sen beslutas på Framtidsstämman i slutet av mars.

Och … nästa år 2014 firar Gnesta Centerkvinnor 70 år! Så nu får jag plocka fram och gräva i minnenas arkiv … för en historik måste skrivas, vilka var det nu som startade föreningen. Minns att första mötet nog var i granngården … det blir att göra en djupdykning i arkivet!

Inga kommentarer: