söndag 9 november 2014

Mycket är klarlagt om drygt en vecka

Här doftar det vitlök från potatisgratängen, lammkotletterna ska strax stekas, flaggan är hissad ... det är Fars dag och jag tänker på fäderna i förra generationen. Kan både höra och se dem, nästan!

Fördjupar mej i handlingar inför i första hand Barn- och utbildningspresidium i morgon. Men varför får jag ALDRIG kompletta handlingar? Åtta ärendepunkter, handlingar till tre ärenden!

Läsårstider för grundskolan och lag förundras över hur få dagar eleverna går i skolan på ett år. 178 skoldagar var 365 dagar, Höstterminen 2015 har 83 skoldagar och Vårterminen 2015 har 95 skoldagar.

Sammanträdestider för Barn- och utbildningsnämnden, med födelsedagsfirande ;-)

Också på agendan en Handlingsplan för hur vi ska få en giftfri förskola, allt utifrån en motion från oss i Centerpartiet. De vill att vi ska godkänna handlingsplanen, vilket jag inte kommer att göra eftersom man helt missat information till barn och föräldrar vad och varför man ska plocka bort det farliga! Det finns inte heller något om hur det ska finansieras, för det måste ju köpas nya saker när de farliga slängts?

Med i handlingarna finns ingen "ekonomisk uppföljning", ingen "placerings- och köstatistik" och vad värre är inga handlingar till ärendet "Översyn av fritidsgården "Chills", organisation och verksamhet" ... så att jag hinner läsa igenom ordentligt. Chillärendet har förvaltningen haft flera månader på sig att diskutera och skriva ner. Antagligen får jag det vid sittande bord i morgon, helgarbete?

I morgon har vi extrainsatt KS-sammanträde och den 17 november ska vi i KF välja alla förtroendevalda till nästa mandatperiod! Har redan nu fått ett hedersuppdrag ... ska justera det KF- protokollet, ja ni förstår säkert vad det innebär ;-)!

Ha en Trevlig fortsättning på helgen och njut av en vacker bild!

!


Inga kommentarer: