torsdag 30 april 2015

Fullmatad dag slutade med glada skratt

Justerade kommunfullmäktigeprotokollet och fick med mitt yrkande i ärendet om Giftfri vardag.


Bakade äppelkaka till den här kvällens möte, alla var nöjda med semlorna i går trots förseningen! Den nybakade kakan fick åka med till nämndsammanträdet i Barn- utbildningsnämnden, vilken härlig doft i bilen.

Nämnden lämnade många frågetecken efter sig ... förskolecheferna presenterade den omorganisation som vi tidigare hört talas om. Tyvärr blev inte presentationen utsänd till oss före nämndledamöter, såsom förskolecheferna önskade. Har ännu inte fått texten!
Därför blev det mer än presentation än en diskussion. Information utan beslut i nämnden ...

Två utredningsuppdrag till förvaltningen som ska redovisas på juninämnden, om hur paviljongerna, förskolan Skogsbäcken, ska vara på nuvarande plats, ersättas med nya paviljonger eller ska vi bygga till två avdelningar på förskolan Sjöstugan.

Frejaskolan.

Efter en "omedelbar justering" i kommunhuset hann jag hem och vända innan Årsmötet i föreningen Vattentornet. Just nu känns det som det står still. Kommunen som ansvarar för tornets fönster har inte möjlighet att se till att de blir lagade och målade, till en kostnad av 140 000 kronor. Fönster i Vattentornet är inte prio.
Men VI i Föreningen har en PLAN ... och vi hoppas på att alla vill att vårt torn ska lysa från sin upphöjda plats i vintermörkret. Ni kommer att få vet så småningom.


Avslutar med en bild på kommunens pumphus. Därifrån pumpades till vårt kära gamla Vattentorn.

Inga kommentarer: