onsdag 22 juli 2009

Vad är semester?

Har du semester? Har ni varit på semester, eller ska ni åka? Med flyg, husbil eller ska ni ta bilen?

Frågorna dyker upp hela tiden och svaret för egen del är att jag har ett förtroendeuppdrag dygnet runt i fyra år, men jag kan till en del disponera tiden efter eget huvud. Men ständigt i tjänst, ja vi politiker har arvode även i juli.

Men förra veckan tog vi ledigt och hade hus och kattvakt. Åkte på lördagen och tvingades ”ta en kopp kaffe” i Säffle för vägen till Åmål var översvämmad. På gränsen till Norge provåkte vi en inglasad båt med bord och bänkar … just en så´n som skulle kunna gå i trafik mellan Gnesta och Klemmingsberg. En tur på en timme på en kasse ved!

Fredrikstens fästning var ett imponerande bygge med en vidunderlig utsikt. Ett intressant motionspass! Vilket bygge, knappt att man hittade ut igen!

På en nybyggd väg gick färden i Bohuslän och skylten: ”Sommarslinga” dök upp. Vad hade nu Vägverket hittat på? Vi undrade och fler med oss … husbilar och husvagnar kom för att utforska slingan! Den var kort … den man åkte med bil. Ungefär på mitten hade man byggt en nymåneformad brygga på berget, med havsutsikt. Visst var det en Sommarslinga, lite kort kanske … ungefär som en svensk sommar! Tack för utsikten, Vägverket!

Efter besök hos goda vänner och svåger och svägerska, styrde vi mot Öland … dagen innan översvämningen där! Utsikten från Långe Erik och den guidade turen på Borgholms slott gjorde dagen på Öland till en fin dag. Ett slott till hann vi med, Kalmar slott … där vi lyssnade till berättelser från förr medan vi bland annat tittade på ett dukat matbord och en bäddad säng … som är slottets enda originalmöbel.

Nästa paus gjorde vi i Vånevik! Där hittade vi ett stenhuggarmuseum och kände oss, ännu en gång, förflyttade långt bakåt i tiden. Bilder med text till fanns i det lilla muséet.

Göta kanal med Bergs slussar var det sista stoppet på vår semester. Ett gammalt bygge som, till skillnad från de andra, används än i dag på precis samma sätt som då.

Nu är semestern slut! … jag plockar svarta, vita och röda vinbär. Och hallon, som mognar fort nu i solskenet, de är gooda med grädde till.

Inga kommentarer: