torsdag 23 juni 2011

Målgång med många frågetecken ...

Nu är alla plantor satta, betongskålarna nästan klara, mera jordgubbar plockade, gräset klippt och nya pelargoner i köksfönstren … jag har också börjat skriva på alliansens reservation.

Ett av två ärenden på det extrainsatta kommunstyrelsesammanträdet i måndags var Reviderad framtidsplan för Kommunstyrelsen 2011. Ett dokument som först tryckfelsnisse krånglade till, sen kom rätt version … men var ändå ett dokument som känns som ett internt första utkast.

Det vanliga är att kommunens politiker tar fram kommunövergripande mål, nämnderna tar fram specifika mål för sin verksamhet och mätbara mått för att se att man är på rätt väg … Lätt som en plätt! Fast lite krångligare är det förstås vid ett majoritetsskifte … men sååå krångligt, som det är nu, kan det inte behöva vara.

Vi presenterades en plan med ”förklaringar” … där en del av förklaringarna är så luddiga att de inte förklarar något alls … ”Effektivisering genom ständigt lägre kostnader i det dagliga arbetet”. Kommunstyrelsemålet som förklaras lyder: ”Förbättrad kvalitet och/eller lägre kostnader i kommunens verksamhet” … Betyder det, konstant besparing i verksamheterna?

Så här ser planen ut … läs!

Ja, i måndags var sista sammanträdesdagen innan sommaren, vi drar igång igen den 12 september med kommunstyrelse. Majoriteten röstade på mötet igenom sina Framtidsplaner, d.v.s. budget och målformuleringar för 2011 och 2012. Sa NEJ och avbröt den upphandling av VA som vi gjorde förra mandatperioden. Sa JA till en taxehöjning för Va-kollektivet. Och sa ja till en taxehöjning av avgifterna för offentlig kontroll av livsmedel.

En interpellation fick ett lååååångt svar av kommunstyrelsens ordförande och en väldigt aktuell interpellation, angående nerdragning av psykvården i Gnesta, fick inget svar … den lämnades den 7 juni till socialnämndens ordförande, som tänker svara den 26 september!!!

Efter att ha klubbat godkännande av ett par årsredovisningar och inlämnandet av några medborgarförslag … önskade ordförande oss en Trevlig sommar!

Nu när jag ska publicera mitt inlägg, har det hunnit komma 20 mm regn, nu på morgonen!!!

Men ändå … önskar jag er En Trevlig Midsommar!

Inga kommentarer: