måndag 14 april 2014

Så har vi nu firat "Centerkvinnorna i Gnesta 70 år"!Vi var femton kvinnor som hade en minnesvärd eftermiddag tillsammans. Sjöng en visa som Ingrid diktade till 25-årsjubiléet, tittade på gamla kort och påmindes om vilka kvinnor som en gång startade föreningen.

1956 hade vår Centerkvinnoavdelning hela 14 kvinnor invalda i olika nämnder i kommunen, imponerande!

Föreningsmedlemmarna har under alla år varit flitiga att ordna insamlingar av olika slag. Bidrag (50 öre/person och möte) sändes till Fadderhjälpen i Finland, till Norgehjälpen och Europahjälpen. Det ordnades även en insamling av husgeråd till Norge och babyutstyrslar till Finland.

Klädpaket till Polen och insamlingar till projekt för kvinnor i Uruguay och Kenya.

Och så vet ni ju alla att Centerpartister gillar att dansa … medlemmarna har under åren ordnat vårfester, midsommarfester, julfester och logdanser. Men vi har också spelat teater och roat med sketcher på Frustunagården. Ja, vi har till och med dansat med de boende, en långfredag på den tiden det var nästan förbjudet!

Mycket finns att läsa i de gamla protokollen, som är prydligt handskrivna och kunde avslutas med ”Då inget mera förelåg till behandling avslutades sammanträdet …”

Tack för förtroendet att få vara Er nionde ordförande!

Inga kommentarer: