lördag 5 april 2014

Det är en balansgång!I dag har jag än en gång läst vad kommunen skriver på sin hemsida och samtidigt har jag Johan Rocklinds ord klingande i öronen … att Alliansen fördelade så lite pengar till grundskolan förra mandatperioden och att S i valet 2010 lovade satsa på skolan, nu har man levt upp till sitt vallöfte! Med råge kan jag tycka.

”Kommunen har också medvetet valt att behålla skolor i alla orter, dvs Gnesta, Björnlunda, Stjärnhov och Laxne. De små skolorna kostar mer per elev.”

Som om någon politiker i Gnesta kommun någon gång sagt att vi ska lägga ner någon skola! Och nästa citat är ju självklart, när man har små skolor.

”De ökade resurserna har medfört att antalet elever per lärare under perioden har minskat från 14,3 elever per lärare (2009) till 10,5 elever per lärare 2012.”

Med klasser på Ytterskolorna med emellanåt fem elever och en lärare, måste genomsnittssiffran sjunka.

”Dessutom har stora IT-satsningar gjorts i alla skolor för att skapa förutsättningar att bedriva en modern utbildning.”

Men inte har väl skolorna köpt datorer för elevpengen?

Jag är såklart glad över alla positiva resultat, glad å elevernas vägnar. För det allra viktigaste är att de går ur grundskolan nöjda med sin skolgång, med massor av kunskaper och bra betyg när de ska söka sig vidare mot sina mål i livet.

Inga kommentarer: