lördag 27 september 2014

Mayday Mayday


”Reportage – på ett helt nytt sätt”
Inför 20-årsdagen av Estonias förlisning väljer Aftonbladet att berätta om katastrofen på ett helt nytt sätt.
Inte bara med det skrivna reportaget och bilder i fokus.
Insprängda i berättelsen finns nya tv-intervjuer med överlevande och anhöriga, 3D-grafik över förlisningen och dokumentära inslag som nödanrop, nyhetssändningar och filmer från räddningar och dykningar.

I "Mayday Mayday" är allt samlat på ett ställe.
För en ny upplevelse och bättre förståelse av tragedin vi aldrig glömmer.”
Tack Britt Peruzzi … för ett fantastiskt reportage. Ta Er tid att läsa!

Vi hade lite svårt att bestämma oss här i Gnesta, därför var vi inte med ombord på Estonia den natten. Vi var inbokade i oktober i stället!

Jag KÄNNER inte kylan varje årsdag, kanske för att jag inte ältar … men som jag frös när jag läste alla gripande berättelser från de som var med ombord den natten.
Det är inte en uppmaning, utan en order: LÄS REPORTAGET … Det handlar för mej inte bara om Estonia, utan vad som händer med oss när katastrofen kommer. Tänk, känn …
Det är nödvändigt att fundera, diskutera och att TRÄNA på ”hur gör vi när något händer”. I alla kommuner finns ”en plan”, namn på vilka som ska inkallas och i vilken ordning man startar upp arbetet.
I vår kommun finns allt i en pärm … men det blev inte riktigt som det var tänkt, ”när vattnet tog slut i Vattentornet”. Kanske visste inte alla inblandade vad de skulle göra. Kanske hade inte alla ”läst instruktionen” i pärmen.
För tränat ”ett skarpt läge” har vi inte gjort på väldigt länge!

Inga kommentarer: