fredag 26 september 2014

Hästmannen i Råskog!                                                      Foto: Ingalill
Hästmannen – sista striden
"Dokumentärfilm. Bonden Stig-Anders Svensson från Råskog blev rikskänd som Hästmannen 2006. Sedan dess har han kämpat mot myndigheterna för att få behålla sina hästar. Trots motgångar fortsätter Stig-Anders sitt arbete på gården, fast besluten att fullfölja sitt värv enligt de gamla traditionerna. Av Peter Gerdehag och Tell Aulin."

Kan ses HÄR fram till julafton! …


Så ser jag nu återigen Hästmannen, Stig-Anders Svensson från Råskog, på TV. Det är en uppföljare, visar hans kamp för sina älskade hästar. Visar hur byråkrati gör med en man som vill leva på sitt eget sätt …
Vi var till Stig-Anders granne och köpte en hydralpump till vår traktorgrävare och visades på var han bodde, blev uppmanade att ta väg förbi och stanna och prata en stund om Stig-Anders syntes till. Han gillade att få en pratstund, vilket vi också sett i programmen.
Men att leva som man gjorde förr, stämmer inte alltid med nutidens lagar och regler, det har vi kunnat se när Länsstyrelsen kom till Hästmannen. Men visst borde de varit lite smidigare, inte ställt till det för en man och hans älskade hästar.
Men nu blev det som det blev och jag är övertygad om att det inte var det sista programmet vi såg i går. De som finns i hans närhet kommer inte att ge sig, vi får se vem som vinner … hoppas att det blir ”sunt förnuft” som segrar!
HÄR min förra blogg ...
 

Inga kommentarer: