fredag 19 februari 2010

Centerkvinnomöte med matprat ...

Matpratare har varit i Gnesta på sistone, Mats-Eric Nilsson och Annika Dalqvist har båda informerat, inspirerat och även oroat. Ett par av medlemmarna försökte under kvällen få oss andra att komma ihåg alla de värsta E-nummren och att vi måste äta mer smör och grädde. Ja, vi vet att om fettet tvistar de lärde … men man får ju tro vad man vill!

Tur att jag bjöd på valfria semlor, bakade med smör och med vispgrädde på! Fast så var det de´där med florsockret … men det var bara lite! Det fanns grahamsbullar med ost också …

Vi kopierade receptet på min glutenfria pannkaka och läste E-nummer på kartonger i mitt köksskåp. Jag är helt övertygad att matpratet kommer att fortsätta på nästa månadsmöte.

Anne-Marie och jag ska åka till Lund på Centerkvinnornas förbundsstämma, vi tittade och valde beredningsgruppsrubriker och blev påminda om att de andra vill informeras när vi kommer hem. Tittade på hur listan till kommunfullmäktige blev, nomineringsstämman var i förrgår. Pratade om vårens aktiviteter och fick datum för vår stadsvandring.

Kvinnoöden i Gamla stan, i Stockholm. Äntligen ska det bli av!

Sen är det ju val i höst … fast när man tittar ut känns det långt till den 19 september, det ska ju vara sommar först! Centerkvinnorna kommer självklart att delta i valaktiviteter … ska höra med de andra, kanske ska vi bjuda på lite mat!? På Torget!? … mat utan E-nummer!

För oss i Centerpartiet är maten viktig …
- "Ta vara på de möjligheter som finns i lagstiftningen. Ställ krav på kvalité och dela upp upphandlingen i mindre enheter. Det är också oerhört viktigt att lokala politiker engagerar sig mer i matfrågorna, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson".

Inga kommentarer: