onsdag 17 februari 2010

Med genusglasögonen på!

I går startade vi Barn- och utbildningsnämnden med att Karina Solax Strid presenterade det jämställdhetsprojekt vi fått pengar till i kommunen och som även ska ge politiker insikter. Karina kommer på nämndmötena framöver och redovisar hur projektet fortskrider.

Hon hade gjort staplar för att visa hur eleverna i år 9 valt. Först hängde jag inte med i presentationen …. Upptäckte sen varför … flickstaplarna var blå och poljkstaplarna åt det röda hållet! Ja, jag skäms!

Kulturskolans rektor Mari-Louise Ramevik presenterade den omfattande verksamheten, innan nämndens årsredovisning presenterades och vi tog beslut om medel till feriepraktik. Bra eftersom arbetsmarknaden är som den är just nu.

Kvällen i Jaktskytteklubbens stuga på årsmöte. Trots att vi vet att fler och fler damer jagar, var de inte med. Vi var tre, inkl. Anita som är sekreterare. Han som kokade kaffe och ställde fram Prinsesstårtorna hette Lasse! Vandringspokaler och märken i olika valörer delades ut, där i raden av namn finns Josefin, Carina och Anita!!! Bara tre kvinnor …

Kommer hem när Björn Ferry skjuter sin tredje serie. Grattis Björn till GULDET! Men blir bedrövad över krånglet för ACO … vem vill komma hem från OS med ”en ursäkt”. Fattar inte varför Sverige tog tillbaka sin protest! Kan inte se något skäl!

Med glasögonen fortfarande på kollar jag dagens händelser på nätet. Jag säger bara Karl- Gustav Abrahamsson, han som skojar från en talarstol i Folkets Hus i Vilhelmina.

Hur ska vi kunna få våra barn och ungdomar jämställda, de gör inte som vi säger utan härmar det vi gör. Att synliggöra, att peka på och att säga ifrån är ett måste!

Inga kommentarer: