måndag 8 februari 2010

Förtroendevald ...

Att vara på Centerpartiets kommundagar, i tre dagar, får sina konsekvenser hemmavid. Pappershögen, mailboxen och krukväxterna pockade på uppmärksamhet så fort jag kom hem.

Men vad gör det när man får möjlighet att vistas tillsammans med så många positiva centerpartister. Ja, så var det! Aldrig har vi varit så många på kommundagarna och jag hörde ingen som suckade. Visst är det lite tungt för partiet nu, med de låga opinionssiffrorna … men i Göteborg kavlade vi upp ärmarna tillsammans och nu kör vi!

I den gröna kassen som är med hem full med material, finns boken ”Med frihet följer ära” – tio texter för ett liberalt värderingsskifte. … läses snarast! Av det övriga materialet ska jag först dela med mej en del, sen läsa och kommunicera resten.

I högen av göra saker finns att sända anmälan till Centerkvinnornas förbundsstämma i Lund, påläsning inför träff med revisionen, det privata bokslutet, handlingsläsning till Vårdförbundet Sörmland och kommunstyrelsen. Inom Alliansen beslöt vi oss, förra veckan, påbörja materialet inför beslut om att starta en familjecentral i vår kommun tillsammans med Landstinget.

Och i dag har jag varit och tittat på en alldeles ny värmeanläggning på en gård i Björnlunda. Den fliseldade pannan hade varit igång i tio dagar och försörjde både bostadshus och djurstallar. Ska bli spännande att följa utvecklingen, en av grannarna vill också ansluta sitt bostadshus.

Kvar sen är bara att läsa nästan ett kilo kvalitetsredovisningar från alla våra förskolor och skolor! Och handlingarna till Barn- och utbildningsnämnden …

Inga kommentarer: