söndag 21 februari 2010

För och emot finns alltid!

Det avgörande beslutet måste alltid någon eller några ta. Om flera står för beslutet, är det ändå alltid någon som håller i klubban.

Stanna hemma, sa Vägverket … att vi skulle göra i går.

Men vi hade biljetter till ”Hjalmar on Örebrodway”. Och såklart ville vi åka, biljetterna var ju köpta för länge sen och vi såg fram emot att få se en föreställning live. Dottern som skulle ”passa” huset stannade såklart i Stockholm, den frågan var enkel att avgöra.

Vi hörde oss för, skulle resan bli av? Ja, busschauffören var van att köra i vinterväglag. Sen kom jag på mej med att läsa väderleksrapporten på ett ”positivt” sätt. Visst skulle det bli värst i Götaland och Norrland? Jag kollade Gnesta, Katrineholm och Örebro … många gånger!

Resan skulle vara säker och plogningen av grannarnas vägar ordnad. Bestämde oss för att åka … och Ola skulle se till att vägarna var framkomliga.

Kändes som vi tänkt på allt, jag hade t.o.m. extra kläder ifall vi skulle hamna ute i snön. Bussresan gick bra, alla trafikanter körde försiktigt. Snöfall med blåst till Örebro och strålande sol hem i dag. … Vilken föreställning, man ska se Hjalmar live, inte på TV, som jag alltid gjort förut. Och … jag kan berätta att årets föreställning är bättre än alla föregående, det sa ”de Lärde” iallafall!

Ola ringde och varnade, men först på parkeringen i Gnesta förstod vi hur mycket det snöat. Väl hemma mötte vi traktorn, som var matt av påfrestningen och hade släppt bultar! Det var kallt inne i huset och vattnet i badrummet har frusit. Tänkte inte på de´!

Värmen har återkommit i huset, jag filar på interpellationssvaret och funderar på formuleringar till Centerpartiets valprogram. Listan till kommunfullmäktige är klar, valprogrammet på väg fram, vi vet hur valstugan kommer att se ut! … och … det är val i september.

Men dygnet i Örebro var värt guld, vi skrattade åt Hjalmar så tårarna rann och sen jublade vi åt våra två OS-killar Marcus och Johan, som tog guld och brons … alla i hotellfoajén jublade!

Inga kommentarer: