måndag 31 oktober 2011

Det kan man kalla Närodlat!

I dag har vår landsbygdsminister Eskil Erlandsson antagligen smakat grönsaker och frukt som odlats mitt i New York …han är där och studerat stadsodling! Mellan husen och på taken!

Tänk när alla gräsmattor mellan husen i våra städer blir grönsaksland, då blir det närodlat ... jag kan redan se allt framför mej ...
Alla har en bonde i släkten, nära eller långt bort. I dag är det inte lika livsviktigt att hålla reda på vad han heter och var han (ja, det är oftast en han!) bor, men när det har varit oroliga tider i vårt land visste alla att det var hos bonden det fanns mat.
Men vi har alla odlargenen kvar … så jag är jättelycklig över ”Stadsodling”. Tänk såå många ensamma människor som skulle kunna hitta sin plats … hjälpa till och rensa lite ogräs, kanske gallra morötter och eller bara göra som tjuren Ferdinand, lukta på blommor.
Blev det någon trädgård, den som inte fick kallas Sinnes trädgård, men som skulle vara en trädgård för alla våra sinnen. Blev det något vid Frustunagården? Jag skrev en motion, fick jaa … men ”är det någon som kan säga var den e´!”

Inga kommentarer: